Palenstein

Palenstein

De wijk Palenstein is ontstaan in de jaren ’70 met voornamelijk hoogbouw in de vorm van grote flatgebouwen die onderdak boden aan vele gezinnen. Een aantal straten met laagbouw vormden een afwisseling in de wijk. In het nabijgelegen winkelcentrum Palenstein doen bewoners uit de wijk en van daarbuiten hun dagelijkse boodschappen.

Tegenwoordig is Palenstein een van de modernste woonwijken van Zoetermeer. Een vijftal flats zijn gesloopt en daar zijn nieuwbouw eengezinswoningen en kleinschalige appartementencomplexen voor teruggekomen. De wijk is voor een groot deel gasloos door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen. Het winkelcentrum wordt verbouwd tot een nieuwe, moderne winkelplek met supermarkten, een bakker en slijterij.

In deze kleurrijke wijk zijn basisscholen, een gezondheidscentrum, een wijkcentrum en de halte Palenstein van RandstadRail. De wijk heeft als pluspunt dat het heel centraal ligt in de stad ten opzichte van het Stadshart, de Dorpsstraat en de uitvalswegen richting andere steden.

Vanuit Palenstein ben je in korte tijd op een van de hoofdwegen richting andere wijken of de A12 naar Den Haag en Utrecht. Vanaf halte Palenstein ben je met de tram binnen een half uur in de binnenstad van Den Haag en Rotterdam.