• Wij zijn Oviron
  • oviron visual
  • oviron iSell, je huis zelf verkopen zoetermeer
  • energielabel, epa

Actueel

Huizenprijzen liggen 2,3 procent hoger dan vorig jaar.

De huizenprijzen zijn de afgelopen 12 maanden met 2,3 procent gestegen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De gemiddelde woning kostte de afgelopen maand november 2,3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

De prijsstijging is iets groter vergeleken met de voorgaande maand oktober. Al meer dan een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. De prijzen zijn de afgelopen 5 maanden van dit jaar wel vrij stabiel, de grote stijging is er al weer uit, maar de prijzen liggen wel hoger dan een jaar geleden.

Het gemiddeld prijsniveau van koopwoningen is nu ongeveer even hoog als in april 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 19,2 procent lager. Vergeleken met het dal in juni 2013 liggen de prijzen 2,9 procent hoger.

Meer hypotheken Nederlandse banken hebben de vraag naar woninghypotheken in het derde kwartaal verder zien stijgen, meldde De Nederlandsche Bank (DNB) maandag. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat de vraag in de lift zit en de meeste banken verwachten dat deze ontwikkeling zich in het vierde kwartaal voortzet. Zij schrijven de toegenomen vraag naar deze vorm van krediet toe aan het betere vooruitzicht op de woningmarkt en het gegroeide consumentenvertrouwen.

De banken lieten hun criteria voor het verstrekken van een hypotheek in het derde kwartaal ongewijzigd en gaven aan niet van plan te zijn deze voorwaarden in het vierde kwartaal te versoepelen. De laatste keer dat banken per saldo een versoepeling rapporteerden was in het eerste kwartaal van 2008, waarna de kredietcrisis zich aandiende.

Bron: RTLnieuws en VBO.nl

vbo makelaar taxateur funda scvm taxateur nwwi gecertificeerd taxateur nrvt taxateur